Categories: Tallers i cursos

by hortetdelbruc

Share

Categories: Tallers i cursos

by hortetdelbruc

Share

Quantes vegades heu pensat en fer un hort a casa però no sabeu per on començar ? Tant se val si teniu molt espai o només disposeu d’un balcó, qualsevol lloc és bo per començar.

Aquest curs va dirigit a les persones interessades a fer un hort ecològic i a les  que ja en teniu un, però dubteu o voleu millorar la forma de cultivar.

Totes les sessions tindran una part teòrica i una altra pràctica.

Està estructurat en 5 sessions, on tractarem tots els aspectes necessaris per fer un hortet a casa :

23 de gener 2016

Planifica el teu hort : aprendrem els principis bàsics de l’horticultura ecològica i organitzarem les plantacions tenint en compte les millors associacions i rotacions de cultius, per treure’n el màxim de profit, respectant el cicle de cada planta.

Dissabte 6 febrer 2016

Com fer el planter i guardar les llavors: veurem com es recullen, guarden i sembren les llavors de cada espècie i com podem fer planter (substrat, moment de l’any…). També multiplicarem plantes de diferent manera : esqueixos, acotats…

 

Dissabte 20 febrer 2016

Preparem el sòl del nostre hort : coneixerem com podem saber quin tipus de sòl tenim i com el podem millorar. També les principals pràctiques per preparar-lo per plantar i mantenir-lo. Les diferents eines i màquines que podem utilitzar…

 

Dissabte 5 de març de 2016

Cultius: quines són les necessitat de cada tipus de planta? quina és la millor època per plantar-la? fem planter o sembrem directament?… També diferenciarem els diferents tipus de reg i quin és el més adequat per cada cas.

 

Dissabte 14 de maig de 23015

Coneixem les plagues i malalties de l’hort ecològic : per què apareixen plagues i malalties al nostre hort, com les podem evitar, quines pràctiques hem de tenir en compte per prevenir-les… i si tot i això apareixen, com les podem controlar amb tractaments  naturals.

 

Horaris: Dissabtes de 9:30 a 13:30

Lloc: A l’Hortet del Bruc/Somalzines. Estem situats a la masia Can Marquès de la població del Bruc. Realitzarem la part pràctica als horts, i la teòrica a dins la sala.

Preu: 24€ jornada individual. Curs complet 20h: 108€

Professora principal: Montse Soler (pagesa , enginyera tècnica agrícola).

Col·laboracions  puntuals Xavier Pedrosa I Pau Pedrosa

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial

Related Posts