Educació primària

petjada porc
Seguim el rastre Seguim el rastre

Seguim el rastre

Seguim el rastre

, , ,

Huaràs d’estar atent i observar tot el teu entrorn per poder trobar els senyals i rastres dels animals salvatges de l’entorn de Montserrat (el porc senglar, el teixó, la ser verda, la guineu…).

Coneixeràs quins animals hi ha i si t’hi fixes bé trobaràs rastres i caus de tots ells.

aventurat en grup
Aventura’t en grup Aventura’t en grup

Aventura’t en grup

Aventura’t en grup

, , , ,

Farem una excursió a la natura. La natura igual que la vida ens posa reptes. Ens adonarem que sovint els reptes son més fàcils de superar si som capaços de treballar en equip, si som capaços de valorar les diferències de cada un de nosaltres i adonar-nos que els uns amb els altres som més forts. Realitzarem diferents reptes i dinàmiques per divertir-nos i potenciar el treball en equip.

escalada arbres
El bosc del escaladors El bosc del escaladors

El bosc del escaladors

El bosc del escaladors

, , ,

Els infants podran gaudir de l’espai del bosc dels escaladors, un espai preparat perquè puguin gaudir de forma lliure l’experiència psicomotriu d’enfilar-se als arbres. A més d’un a un i amb la supervisió d’un monitor i de forma molt respectuosa podran fer escalada als arbres. A partir dels 7 anys d’edat.

*Activitat amb suplement

DSCF2823
Els burros i els animals de la masia Els burros i els animals de la masia

Els burros i els animals de la masia

Els burros i els animals de la masia

, ,

 Els infants coneixeran les particularitats d’aquests animals tan entranyables i ens convertirem en uns bons cuidadors de la família dels burrets de somalzines per un dia. Coneixerem les seves necessitats d’alimentació, de seguretat, de companyia, de raspallat del pèl. Coneixeran el caràcter dels burros i de cada un d’ells en particular, com muntar-hi i com posar-li els vestit. Explicarem algunes de les històries que han viscut els nostres protagonistes. Després anirem a veure i conèixer les gallines i ovelles.

DSCF2838
El cercle de la vida a l’hort d’en Pau El cercle de la vida a l’hort d’en Pau

El cercle de la vida a l’hort d’en Pau

El cercle de la vida a l’hort d’en Pau

, , ,

Els infants experimentaran tots els passos del cercle de la vida de la producció ecològica. Comprovaran que tot es aprofitable i que els elements de la natura es necessiten els uns dels altres per créixer forts.  Donaran de menjar als animals, recolliran els fems, adobaran i prepararan la terra, plantaran, regaran, colliran i, de nou, torna a iniciar el cercle. Gaudiran d’una història de Somalzines que els parla del cercle de la vida i s’enduran un petit enciam a casa perquè puguin experimentar les cures apreses al llarg del dia.

*diferents adaptacions als diferents cicles.

Joc espontani
Joc espontani Joc espontani

Joc espontani

Joc espontani

, ,

Els infants podran gaudir del plaer de sentir-se lliures i connectats amb la naturalesa. Una necessitat vital en el procés de desenvolupament dels infants especialment en aquesta primera etapa. Gaudiran d’un espai preparat per a la experimentació lliure; podran experimentar psicomotriument trepant i jugant amb diversos elements naturals preparats en l’espai de forma lliure i sense riscs.

(El joc és fonamental en l’equilibri emocional i energètic, així com en el desenvolupament de les capacitats intel·lectuals, socials i creatives dels nens i nenes.

En aquesta activitat els infants gaudeixen d’un temps i un espai  en la natura amb diferents elements naturals amb els quals experimenten. L’espai posseeix moltes possibilitats sensorials que nodreixen la fantasia, la imaginació i apel·len a l’acció motriu de tot el cos.

Els adults acompanyen sense dirigir, un espai sense aprovació ni crítica, tant sols amb una reformulació que els serveixi de mirall (“esteu transportant un tronc vosaltres sols”).

Confiar en la fortalesa dels infants significa fer-ho també amb les seves capacitats innates. La protecció més gran que podem oferir-los és la nostra presència, el nostre amor i el nostre temps.)

Durada: variable, en funció de cada centre educatiu