Famílies

aventurat en grup
Aventura’t en grup Aventura’t en grup

Aventura’t en grup

Aventura’t en grup

, , , ,

Farem una excursió a la natura. La natura igual que la vida ens posa reptes. Ens adonarem que sovint els reptes son més fàcils de superar si som capaços de treballar en equip, si som capaços de valorar les diferències de cada un de nosaltres i adonar-nos que els uns amb els altres som més forts. Realitzarem diferents reptes i dinàmiques per divertir-nos i potenciar el treball en equip.

escalada arbres
El bosc del escaladors El bosc del escaladors

El bosc del escaladors

El bosc del escaladors

, , ,

Els infants podran gaudir de l’espai del bosc dels escaladors, un espai preparat perquè puguin gaudir de forma lliure l’experiència psicomotriu d’enfilar-se als arbres. A més d’un a un i amb la supervisió d’un monitor i de forma molt respectuosa podran fer escalada als arbres. A partir dels 7 anys d’edat.

*Activitat amb suplement

DSCF3009
Petits grangers Petits grangers

Petits grangers

Petits grangers

,

Els infants es convertiran en petits grangers.  Aniran a conèixer els animals i s’ocuparan de cuidar-los, de donar-los menjar, veure i moltes carícies, perquè no només de menjar ens alimentem.

Els petits grangers coneixeran els burros: la Ronda, la Gaieta, el Moresc i en Nelius, aniran a recollir els ous de les gallines, coneixeran el porquet i l’ovella moreneta, descobriran la bassa on hi neden les oques i els ànecs. També li demanarem a la Ronda que ens porti a fer una volta amb el seu carruatge.

Ah! I no ens podem descuidar de plantar els enciams i conèixer l’hortet de la masia.

També hauran d’estar molt atents per si volen venir a conèixer-nos les fades i els follets del bosc.

Joc espontani
Joc espontani Joc espontani

Joc espontani

Joc espontani

, ,

Els infants podran gaudir del plaer de sentir-se lliures i connectats amb la naturalesa. Una necessitat vital en el procés de desenvolupament dels infants especialment en aquesta primera etapa. Gaudiran d’un espai preparat per a la experimentació lliure; podran experimentar psicomotriument trepant i jugant amb diversos elements naturals preparats en l’espai de forma lliure i sense riscs.

(El joc és fonamental en l’equilibri emocional i energètic, així com en el desenvolupament de les capacitats intel·lectuals, socials i creatives dels nens i nenes.

En aquesta activitat els infants gaudeixen d’un temps i un espai  en la natura amb diferents elements naturals amb els quals experimenten. L’espai posseeix moltes possibilitats sensorials que nodreixen la fantasia, la imaginació i apel·len a l’acció motriu de tot el cos.

Els adults acompanyen sense dirigir, un espai sense aprovació ni crítica, tant sols amb una reformulació que els serveixi de mirall (“esteu transportant un tronc vosaltres sols”).

Confiar en la fortalesa dels infants significa fer-ho també amb les seves capacitats innates. La protecció més gran que podem oferir-los és la nostra presència, el nostre amor i el nostre temps.)

Durada: variable, en funció de cada centre educatiu